Elektrisch Vervoer
Image default
Aanbiedingen

Elektrisch leasen is populairder dan ooit

De elektrische automarkt groeit al jaren gestaag door. De ontwikkelingen in deze branche maken de auto’s steeds beter en daarnaast zorgen voordeelregels voor een vermindering van kosten voor wie rijdt in een elektrische leaseauto. Ook elektrisch leasen is populair, om diverse redenen. Ideaal voor iedereen die wel de voordelen wil van elektrisch rijden, maar geen groot aankoopbedrag wil neerleggen. De belangrijkste informatie over elektrisch leasen vind je hier.

Voordelen

Elektrisch leasen brengt diverse voordelen met zich mee. Zoals vermeld hoef je door het leasecontract geen aanschafwaarde van de auto te betalen, iets wat bij elektrische auto’s vaak juist erg hoog ligt. Daarnaast zijn er al diverse kosten inbegrepen. Je hoeft je daardoor geen zorgen te maken over onverwachte kosten voor bijvoorbeeld reparaties, onderhoud en verzekeringen.

Populariteit

Dat de populariteit van elektrisch leasen enorm is gestegen heeft een aantal oorzaken. Allereerst worden de accu’s van elektrische auto’s steeds beter waardoor het voor steeds meer mensen aantrekkelijker wordt om elektrisch te rijden. Daarnaast zijn er steeds meer mogelijkheden voor het laden en snel laden van elektrische auto’s. Zelfs voor lange afstanden is daardoor een elektrische auto toegankelijk. Veel mensen kiezen daarnaast voor een laadpaal aan huis waardoor je altijd op weg kan met een volle accu.

Altijd een geschikte auto

Dan een ander groot voordeel van leasen. Je hebt namelijk meestal de mogelijkheid om je auto te ruilen voor een exemplaar dat op dat moment beter bij je past. Maak je bijvoorbeeld gebruik van zakelijk leasen en rijd je daarom in een kleine auto? Je kan deze omruilen voor een grotere variant wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat of denkt aan gezinsuitbreiding.

Waar moet je op letten?

Veel mensen die elektrisch leasen overwegen worden overweldigd door de hoeveelheid informatie die hierover te vinden. Belangrijke dingen om op te letten zijn het type auto, de actieradius en de voorwaarden van het contract. Vooral dat laatste is belangrijk, omdat je zo onverhoopt onverwachtse kosten zoveel als mogelijk kan beperken. Daarnaast hangt het contract sterk samen met je eigen voorkeuren, wil je de auto bijvoorbeeld gebruiken voor werk, of wil je er ook mee op vakantie naar het buitenland? Dit zijn allemaal zaken waar je op moet letten.