Elektrisch Vervoer
Image default
Energie

Elektriciens to the rescue

Is de stroom uitgevallen? Laad je oplaadpaal voor je nieuwe elektrische auto niet meer op? Leef je al een week met kaarsen? Met al deze problemen ben je aan het juiste adres bij Elektriciens rotterdam. Ook bij maandelijks of jaarlijks onderhoud kan je terecht bij elektriciens, de stroom hoeft immers niet uitgevallen te zijn om een keer onderhoud te laten plegen of een controle te laten uitvoeren. Vakbekwamen elektriciens hebben een oogje voor dingen die fout zitten en weten gelijk waar ze op moeten letten. Zij zijn immers verantwoordelijk voor de veilige toevoer van elektriciteit binnen elk huishouden.

Wat voor specialismen hebben elektriciens?

Elektriciens zijn echte vakmannen (of -vrouwen) die weten waar ze mee bezig zijn. Ze weten alles van elektriciteit en stroom in zowel oude als net gebouwde nieuwbouw huizen. Een elektricien is ertoe in staat om de gehele elektrische infrastructuur aan te leggen en daarnaast ook al gelegde systemen te kunnen lezen en begrijpen. Daarnaast is het een heel dynamisch vak. Als Elektriciens rotterdam zijn er genoeg doorgroei of specialisatie mogelijkheden. Zo kan je binnen het vak doorgroeien als eerste elektromonteur, monteur sterkstroominstallaties, lampenist en leidinglegger elektrische installaties. Ook in de service sector zijn enorm veel doorgroeimogelijkheden voor bekwame elektriciens. Als elektricien hoef je dus zeker niet stil te zitten.

Waar en met wie werken elektriciens?

De elektricien werkt vooral in loondienst voor een bedrijf wat gespecialiseerd is in het aanleggen van elektrische installaties. Daarnaast kan je ook als zelfstandige zzp’er met een eigen bedrijf en eigen werknemers in deze sector werken. Bij grote nieuwbouw projecten zal de elektricien te maken krijgen met alle andere partijen die werk moeten verrichten op de bouwplaats. Met name een aannemer, architect, loodgieter en andere bouwvakkers zullen samenwerken bij de bouw van een groot project. Hierdoor is geen enkele dag hetzelfde voor een elektricien.