Elektrisch Vervoer
Image default
Mode en Kleding

Beste materialen waar regenkleding van gemaakt is

Beste materialen waar regenkleding van gemaakt is

Er zijn verschillende materialen die kunnen worden gebruikt om een ​​regenkleding zoals een maium regenjas te maken. Sommige bestaan ​​al tientallen jaren, andere zijn relatief nieuw. Verschillende materialen hebben verschillende eigenschappen en zijn geschikt voor verschillende doeleinden.

Teflon

Teflon is een merknaam voor polytetrafluorethyleen (PTFE). Het is een synthetisch fluorpolymeer en wordt algemeen beschouwd als de meest gladde stof op aarde. Teflon wordt gebruikt in regenkleding zoals een regenponcho omdat het water extreem goed afstoot en aan niets anders blijft plakken dan aan zichzelf. Hierdoor houdt het ook je kleding droog als je in de regen staat.

Gewaxt katoen

Gewaxt katoen is een natuurlijke stof die is behandeld met was om regenkleding zoals een regenjas heren waterdicht te maken. Het kan worden gebruikt om regenjassen, jassen, broeken en laarzen te maken. Waterdichtheid gaat lang mee, zodat je de kleding in de regen en sneeuw kunt dragen zonder nat te worden.

Gore Tex

Gore-Tex is een merknaam voor een membraan gemaakt van polytetrafluorethyleen (PTFE), dat in veel verschillende soorten regenkleding wordt gebruikt. Het wordt vaak gebruikt als de buitenste laag van je jas of broek en beschermt je tegen natte en winderige omstandigheden. Dit materiaal is zo populair omdat het waterdicht, winddicht, ademend en lichtgewicht is. Gore-Tex stoot ook water beter af dan de meeste andere materialen die worden gebruikt om regenkleding te maken. Het nadeel? Het is duur. Als je echter een product van topkwaliteit wilt dat jarenlang meegaat, is het misschien de moeite waard om te overwegen.

Tyvek

Tyvek is een merknaam van DuPont en het is een niet-geweven stof gemaakt van flashspun high-density polyethyleen (HDPE) vezels. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in 1977 en is zeer licht, ademend en waterdicht. Het materiaal heeft het vermogen om water te blokkeren en tegelijkertijd lucht door te laten. Dit maakt het ideaal voor regenkleding omdat het bescherming biedt tegen de natuurelementen en je tegelijkertijd koel houdt.

Rubberen katoen

Rubberen katoen is een synthetisch materiaal dat waterdicht, maar ademend is. Dit betekent dat je zelfs in de natste omstandigheden droog blijft. Het beste van dit materiaal is dat je je niet als een doorweekte deken voelt als je het draagt, omdat het ademend is en vocht door kleine poriën op het oppervlak laat ontsnappen. Het is ook niet alleen voor regenkleding. Je kunt met rubber beklede katoenen stoffen vinden die in allerlei producten worden gebruikt, waaronder rugzakken, hardloopschoenen en zelfs tassen, omdat ze licht van gewicht zijn en toch duurzaam genoeg om intensief gebruik in de loop van de tijd te weerstaan. Rubberen katoen is er ook in veel verschillende kleuren, dus er zijn tal van opties beschikbaar, afhankelijk van het type uitstraling waar je voor gaat.

Gore-Tex XCR

Gore-Tex XCR is een hoogwaardig materiaal dat het beste van twee werelden biedt als het gaat om ademend vermogen en duurzaamheid. Het is beter ademend dan Gore-Tex, maar duurzamer dan zijn voorganger. Bovendien weegt het minder dan gewone Gore-Tex, terwijl het je toch droog houdt in slechte weersomstandigheden. Dit maakt het een van de beste materialen voor regenkleding die er zijn.

HydrX Pro-polyester

HydrX Pro Polyester is een waterdicht materiaal dat wordt gebruikt in regenkleding. Het is lichtgewicht en ademend, dus het houdt geen warmte vast in de jas als je beweegt. Het materiaal is oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik in sportartikelen zoals rugzakken en andere buitenshuis uitrusting. Tegenwoordig wordt het ook gebruikt in regenjassen en -broeken.