Elektrisch Vervoer
Image default
Vervoer en transport

Elektrische apparaten die ons werk verzachten

Bij elektrisch vervoer denken veel mensen aan elektrische auto’s. En dat is ook niet zo gek, maar toch zijn er meer elektrische hulpmiddelen/voertuigen dan alleen de auto’s. Zo zijn er veel meer elektrische apparaten die ons werk kunnen verzachten. Denk bijvoorbeeld eens aan elektrische tilliften of elektrische pompwagen. Allerlei apparaten die ons werk kunnen verzachten. Wat voor apparaten dit allemaal zijn en welke er nog meer zijn? Dat lees je in deze blog.

Elektrische pompwagen

In de productiesector komt het vaak voor dat er zwaar getild moet worden en dan zware producten vervoerd moeten worden naar een andere plek. Om dit zo efficiënt mogelijk te kunnen doen, kan dit het beste met een elektrische palletwagen. Met een elektrische palletwagen maak je het tillen een stuk minder zwaar. Goederen kunnen gemakkelijk vervoerd worden, omdat je ze niet zelf hoeft te tillen. Dit zorgt er tevens voor dat het werk een stuk sneller en efficiënter uitgevoerd kan worden. Ze beschikken over een handig hefsysteem die zware artikelen hoog kan plaatsen. Een heftafel is daar eventueel ook geschikt voor. 

Elektrische tilliften

In de zorg zijn elektrische tilliften een heel handig hulpmiddel. Het is namelijk niet te doen om met alleen mensenkracht andere mensen te tillen en van bed te verplaatsen. Een elektrische tillift doet in dat geval het werk voor je en zorgt ervoor dat je op den duur geen last krijgt van nek- en rugklachten. Patiënten kunnen op deze manier gemakkelijk van de stoel naar het bed getild worden. 

Elektrische trappenklimmer

Een elektrische trappenklimmer is een handig hulpmiddel voor mensen die niet zelfstandig de trap op kunnen komen. Deze zijn veilig en gemakkelijk te gebruiken. Dit kan handig zijn voor mensen die zowel kortdurend als permanent niet zelfstandig de trap op en af kunnen. Dit kan in huis naar de bovenste verdieping, maar ook naar de kelder bijvoorbeeld. Niet alleen handig voor in huis, maar ook handig in openbare gebouwen zoals theaters, bioscopen en ziekenhuizen.