Elektrisch Vervoer
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je je ideale zijslaap kussen

Hoe kies je het beste kussen voor zijslapen?

Nu je een paar kussens in gedachten hebt, laten we het eens hebben over de methodologie achter mijn keuzes. Natuurlijk hangt veel af van persoonlijke voorkeur, maar er zijn een aantal belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden als u op zoek bent naar het perfecte zijslaper kussen:

 

Loft

Als ik op zoek ben naar een zijslaper-kussen, let ik allereerst op de loft, of hoogte, van het profiel. De algemene vuistregel is dat zijslapers een kussen met een hogere loft (van minstens 4 inch) nodig hebben omde wervelkolom in een neutrale positie te houden en de druk op de schouders te verlichten.

 

Stevigheid

Het volgende waar ik naar kijk is stevigheid. Naar mijn mening gaan loft en stevigheid hand in hand. Waarom? Nou, zie het zo: Een kussen met een hoge vulling zal niet lang stevig blijven als het te zacht is om zijn vorm te behouden. En hoe zachter een kussen is, hoe meer het zal samendrukken onder het gewicht van je hoofd.

 

Ondersteuning

Vulling en hardheid gaan hand in hand om ondersteuning te bieden. Voor zijslapers is het belangrijk een kussen te vinden dat de nek voldoende ondersteunt. U wilt uw nek niet op en neer bewegen terwijl u slaapt, want dat kan na verloop van tijd tot pijn leiden. Een kussen dat uw hoofd en nek goed ondersteunt, helpt u om uw ruggengraat in een neutrale positie te houden, wat nek- en rugpijn kan helpen voorkomen. Over het algemeen biedt een kussen met een hoge loft en een stevig gevoel de juiste ondersteuning voor zijslapers.

 

Drukverlaging

U wilt een ondersteunend kussen, maar u wilt ook een kussen dat de druk een beetje verlicht. Als je een te stevig kussen kiest, kun je last krijgen van een pijnlijk oor of een stijve nek. Zorg ervoor dat u zich prettig voelt bij de hoeveelheid kussen die uw kussen rond de zijkant van uw hoofd biedt.

 

Vorm

Hoewel je je comfortabel kunt voelen op een standaard kussen, ongeacht je favoriete slaaphouding, bieden sommige merken alternatief gevormde kussens aan die speciaal zijn ontworpen voor zijslapers. Als u last heeft van nekpijn, kunt u een ergonomisch ontworpen zijslaper kussen overwegen. Deze kussens hebben vaak een u-vorm die om uw schouder past en de druk rond uw nek vermindert. 

 

Verkoelend

Een ademend kussen is belangrijk voor alle soorten slapers. Als u een warme slaper bent, kunt u kiezen voor hoofdkussens van materialen zoals latex of traagschuim met gel, die de neiging hebben koel te slapen. U kunt ook kussens overwegen met een hoes die de luchtstroom bevordert. 

Wasverzorging

Als je een kussen voor zijslapers kiest, moet je ook rekening houden met de wasvoorschriften. Veel van de beste materialen voor zijslapen (zoals traagschuim) zijn alleen met de vlek schoon te maken. Ik zou aanraden om te kiezen voor een kussen met een afneembare hoes die in de machine gewassen kan worden, zodat het wassen eenvoudig blijft.

Vulling

Over materialen gesproken, het kiezen van de juiste vulling voor je kussen is heel belangrijk voor zijslapers! Ik zal in het volgende deel bespreken hoe de verschillende kussenvullingen voor zijslapers presteren, maar eerst wil ik het even hebben over het al dan niet kiezen voor een aanpasbare vulling als zijslaper.

Traagschuim

Traagschuim kussens reageren traag op druk en bieden veel body-contouring. Naar mijn mening zijn dichte traagschuim hoofdkussens met een hoge loft een van de beste opties voor zijslapers. Traagschuim heeft de neiging om warmte vast te houden, maar als u kiest voor schuim met gel of een kussen met een versnipperde traagschuimvulling (in plaats van een massief schuimblok), kunt u de neiging om warmte vast te houden verminderen.

Polyfoam

Polyfoam reageert iets sneller dan traagschuim, en is vaak minder dicht. Als u op zoek bent naar een schuimgevoel maar niet van veel body-contouring houdt, kan een polyfoam kussen een goede optie voor u zijn. Houd er wel rekening mee dat polyschuim vaak minder duurzaam is dan andere schuimsoorten, dus het kan zijn dat uw kussen minder lang meegaat.

Latex

Latex kussens zijn van nature verkoelend en hypoallergeen. Ze hebben een zeer veerkrachtig gevoel dat slapers die zich graag “bovenop” hun kussen voelen, prettig zullen vinden. Latex zakt minder weg dan de meeste andere kussenmaterialen, dus het kan een ondersteunende optie zijn voor veel zijslapers. 

Boekweit

Boekweitkussens zijn gevuld met boekweitdoppen en voelen van nature erg stevig aan. Als je van pluis en zachtheid houdt, is dit niet het kussenmateriaal voor jou. Maar boekweitkussens zijn vaak geweldige opties voor zijslapers, omdat ze lang steun blijven bieden. Een boekweitkussen van hoge kwaliteit kan wel 10 jaar meegaan! Deze kussens kunnen ook heel nuttig zijn bij het bestrijden van nek- of rugpijn. 

Veren

Veren kussens zijn verkoelend, pluizig en zacht. Ze zijn iets compacter dan donzen of donzen alternatieve kussens, waardoor ze beter te vormen zijn. Er zijn vlakke of overvolle veren kussens, dus zijslapers die luchtigheid zoeken

 

Dons / Dons alternatief

Donzen en donzen alternatieve kussens voelen vaak zacht, donzig en luxueus aan. Donzen alternatieve kussens voelen net zo donzig aan, maar zijn milieuvriendelijker. U hoeft ook geen onderzoek te doen naar de productie en herkomst om er zeker van te zijn dat uw nieuwe donzen alternatieve kussens wreedheidvrij zijn!