Elektrisch Vervoer
Image default
Auto's en Motoren

Hoe maak je mooie foto’s van een auto?

Ben jij gek op het spotten van auto’s? Dan vind je het vast leuk om foto’s te maken van dure auto’s. Het lijkt misschien niet zo moeilijk, maar er komt aardig wat kijken bij het maken van een foto van een auto waar je op moet letten. Heb je als bedrijf zijnde een gloednieuw model? Dan wil je dit natuurlijk zo professioneel en mooi over laten komen aan de mensen. Zet dan de een auto op een draaiplateau. Zo zien ze snelle alle kanten van de auto en oogt het ook nog eens professioneel. 

Zorg voor voldoende verlichting

Genoeg licht hebben, zorgt ervoor dat de kwaliteit van de foto mooier is en dat je de auto goed ziet. Ook kun je ervoor kiezen om ‘s avonds te fotograferen. Dan is het gaaf als de auto zijn lampen aan heeft. Dit geeft dan een speciaal effect en wordt de foto interessanter. Fotograferen tijdens zonsop- en ondergang is ook mooi voor de foto. Wanneer het al donker is en je wilt gaan spelen met het licht van de auto is het gaaf om de auto rijdend te fotograferen. Zo vormen de lichten van de auto een lichtspoor.  

De omgeving

Een auto hoort natuurlijk op een autoweg, dan is het natuurlijk het leukst op een auto op een weg te fotograferen. Tenzij je een auto heb die thuishoren in de wildernis. Dan is het gaaf natuurlijk om ze in een weiland te fotograferen. Bepaal de locatie aan de hand van de auto die je wilt gaan fotograferen. Let ook bij het uitzoeken van de locatie op de achtergrond. De achtergrond moet natuurlijk niet alle aandacht trekken. De aandacht moet naar de auto. Probeer daarom de achtergrond rustig te houden. Je kan er ook voor kiezen om jouw auto te laten fotograferen in een studio. Je auto kan dan op een draaiplateau en zo kan je gemakkelijk foto’s maken. Ook weet je in een studio zeker dat het er professioneel eruit ziet en dat je genoeg licht hebt. 

Zorg voor een schone auto

Een auto met vogelpoep of modder vlekken is minder aantrekkelijk dan een auto die helemaal schoon is en glimt. Zorg er dus voor dat de auto gewassen is wanneer je wilt gaan fotograferen. Als de auto schoon is scheelt het jou ook tijd in foto’shoppen. Controleer voor het fotograferen altijd de auto op vieze plekjes.