Elektrisch Vervoer
Image default
Zorg

HollandZorg verzekering voor arbeidsmigranten

Wanneer u als arbeidsmigrant in Nederland komt wonen, is er veel om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Dit is verplicht voor iedereen die in Nederland woont, ook al is het maar tijdelijk. Om het u iets makkelijker te maken om een passende zorgverzekering af te sluiten, is er HollandZorg. Een zorgverzekeraar speciaal voor arbeidsmigranten. Deze verzekering is eenvoudig af te sluiten door zowel uzelf als door uw werkgever. Ook het (tijdelijk) stopzetten van de verzekering is mogelijk. En zo zijn er nog meer voordelen voor zowel uzelf als uw werkgever.

Werken in Nederland en wonen in buitenland

Werkt u in Nederland, maar woont u in het buitenland? In deze situatie kunt u met een S1 formulier aantonen dat u beschikt over een Nederlandse zorgverzekering. Hiermee heeft u recht op vergoeding van noodzakelijke zorg in het land waar u woont. Wanneer u in Nederland woont, dan heeft u niets aan een S1 formulier in het buitenland. Het formulier kunt u zelf aanvragen als u uw zorgverzekering bij ons heeft afgesloten. Heeft uw werkgever dit gedaan? Dan kan deze het S1 formulier voor u aanvragen.

EHIC kaart als zorgpas

Bij een zorgverzekering hoort een zorgpas. Hierop staan uw persoonlijke gegevens en hiermee kunt u aantonen dat u verzekerd bent en wie uw verzekeraar is. Bij HollandZorg is uw zorgpas een EHIC kaart. Deze is tegenwoordig digitaal, zodat u deze op uw telefoon kunt zetten. Met de European Health Insurance Card heeft u recht op vergoeding van zorg wanneer u in het buitenland verblijft. De kaart is geldig binnen de EU en dekt de kosten van noodzakelijke zorg. Hoeveel er precies vergoed wordt verschilt per land. Meer informatie over de digitale EHIC kaart en onze zorgverzekering vindt u op onze website. Natuurlijk kunt u ook altijd contact opnemen.

https://www.hollandzorg.com/