Elektrisch Vervoer
Image default
Auto's en Motoren

Met deze tips vergroot je de actieradius van je elektrische auto

In een wereld waar de klimaatimpact steeds duidelijker wordt, is het ook steeds belangrijker om zelf mee te denken om het milieu zo min mogelijk te belasten. Een mooie ontwikkeling die bijdraagt aan het verminderen van de CO2 impact, is elektrisch rijden. Dit soort auto heeft namelijk geen uitlaat waaruit fijnstof en stikstofoxiden uitkomen. De luchtkwaliteit wordt hierdoor beter. Een elektrische auto en een laadpaal kopen en je kunt aan de slag. Misschien denk je al meteen: een elektrische auto met een volle accu komt toch helemaal niet zo ver? Het klopt dat deze minder ver komen dan een auto op brandstof, maar wij hebben tips waarmee je de actieradius van je elektrische auto kunt vergroten. Hierdoor hoef je niet bij elk tankstation je auto aan de laadpaal te hangen.

Regeneratief remmen

In veel gevallen heb je bij een elektrische auto enkel het gaspedaal nodig, omdat de auto afremt wanneer je het gas los laat. Door deze manier van remmen kan er energie terug gewonnen worden voor je auto, waarmee een laadpaal kopen op een vaste plek, zoals je werk, opeens iets minder nodig blijkt te zijn. Hiervoor hebben auto’s verschillende standen, waardoor je bij de stand one pedal driving enkel gebruik maakt van regeneratief remmen. Het rempedaal kan gebruikt worden om volledig tot stilstand te komen of bij onverwachte situaties.

Let op het accelereren

Bij elke auto, dus ook bij auto’s op brandstof, is het van belang dat je tijdens het rijden vloeiend rijdt. Wil je niet constant aan de laadpaal hangen, dan zul je goed moeten anticiperen op het verkeer. Hoe minder je namelijk remt en optrekt, hoe meer energie er wordt bespaard. Een laadpaal kopen is dus van belang maar het is des te meer van beland, dat je extra goed let op het verkeer en vooruit denkt. Hierdoor kun je tijdig het pedaal loslaten en de auto laten uitrollen.

Cruise Control

De functie Cruise Control is een functie waarmee je op constante snelheid kan rijden, waardoor je auto minder energie verbruikt. Het is dus ook een goed idee om deze functie zo vaak mogelijk te gebruiken, ook bij lagere snelheden. Hierdoor hoeft je auto minder vaak aan de laadpaal, waardoor je ook weer energie bespaard.

https://www.kieskeurig.nl/laadpalen