Elektrisch Vervoer
Image default
Zakelijk

Milieuvriendelijk ondernemen: stappen naar een duurzaam bedrijf

In een wereld waar klimaatverandering en milieuproblemen centraal staan, is het essentieel dat jij als bedrijf verantwoordelijkheid neemt voor jouw ecologische voetafdruk. Zo kan je een elektrische auto aanbieden bij het zakelijk leasen, zo min mogelijk papier gebruiken en geen wegwerpservies gebruiken. Om je te helpen bij het milieuvriendelijk maken van je bedrijf, worden er in dit artikel enkele stappen beschreven die je kunt nemen om jouw bedrijf milieuvriendelijker te maken.

 

Papierloos werken

Een van de eerste stappen naar een milieuvriendelijker bedrijf is de overgang naar papierloos werken. In plaats van bergen papieren documenten te produceren, kun je digitale oplossingen omarmen. Maak en bewaar documenten digitaal. Hiermee bespaar je niet alleen bomen, maar verminder je ook de behoefte aan energie-intensieve print- en kopieerapparaten. Dit zorgt dus niet alleen voor een kleinere ecologische voetafdruk, maar ook voor kosten die bespaard worden. 

 

Herbruikbare drinkwaren

Wegwerpbekers en plastic flessen zijn enorme vervuilers voor onze planeet. Overweeg om wegwerpbekers volledig uit je kantoren te verbannen. In plaats daarvan kun je investeren in herbruikbare drinkbekers, mokken en waterflessen voor jouw medewerkers. Moedig hen ook aan om hun eigen herbruikbare drinkwaren mee te nemen, waardoor het gebruik van wegwerpproducten nog verder wordt verminderd.

 

Elektrisch leasen

Een cruciale stap in jouw traject naar duurzaamheid kan het initiatief voor elektrisch leasen zijn. Overweeg om traditionele benzine- en dieselvoertuigen in jouw bedrijfsvloot te vervangen door elektrische voertuigen (EV’s). Deze elektrische voertuigen stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit en verminderen jouw koolstofemissies aanzienlijk. Het gebruik van elektrische voertuigen draagt bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit en vermindert jouw afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Ook zorgt het rijden met een elektrische auto ervoor dat je als bedrijf je duurzame reputatie waarborgt. Zeker als je klanten veel waarde hechten aan het milieu, kan een wissel van auto een grote impact hebben. 

 

Zonnepanelen voor schone energie

Net als bij elektrisch leasen kun je zonnepanelen op jouw kantoren overwegen om groene energie op te wekken. Deze zonnepanelen verminderen niet alleen jouw ecologische voetafdruk, maar dragen ook bij aan het verminderen van jouw elektriciteitskosten. Ze benadrukken jouw engagement om schone energiebronnen te ondersteunen en je te richten op duurzaamheid.