Elektrisch Vervoer
Image default
Auto's en Motoren

Laadpalen huren voor evenementen

De afgelopen jaren hebben elektrische voertuigen een enorme vlucht genomen. Ook op jouw evenement zul je daarom steeds vaker bestuurders van elektrische auto’s tegenkomen. In veel gevallen wordt deze groeiende trend niet meegenomen in alle berekeningen. Toch is het zeker waardevol om voorzieningen te treffen voor bezoekers die elektrisch rijden. Ook zij willen namelijk na een evenement met een volle batterij richting huis vertrekken. Wees de concurrentie daarom voor en huur laadpalen voor jouw evenement.

Waarom je laadpalen wilt huren op je evenement

Bij een evenement van één dag of een groot meerdaags evenement wil je bezoekers een zorgeloze ervaring bieden. Op evenementen komen al snel honderden, dan al niet duizenden gasten, af. Om jouw event in goede banen te leiden moet er ook gedacht worden aan de logistiek op locatie, de parkeervoorzieningen en de bereikbaarheid. Dit geldt voor iedere bezoeker. Laadpalen worden een steeds belangrijker criterium voor bezoekers van evenementen. Door laadpalen te huren voor evenementen biedt je waarde en laat je zien dat je aan alles hebt gedacht. Het is een blijk van waardering. Hoewel het een tijdelijke oplossing is, laden de auto’s net zo snel op als op een vaste laadplaats.

Eenvoudig te gebruiken en te realiseren op iedere locatie

Het huren van laadpalen biedt vele voordelen. Een hoge investering in kostbare palen is niet nodig. Evenementen zijn vaak maar van korte duur, hoogstens een paar dagen. Voor organisatoren is een permanente oplossing niet nodig, maar juist een tijdelijke uitkomst. Huur je één of meerdere palen of zelfs een volledig plein dan heb je vrijwel nergens omkijken naar. Een ervaren partij komt op de afgesproken dag langs en zal de installatie uitvoeren. Er zijn geen graafwerkzaamheden nodig. De bezoekers kunnen zodra de installatie voltooid is dus direct beginnen met laden! Is het event voorbij? Dan wordt alles netjes afgebroken en meegenomen.

Vraag je je af of er wel voldoende stroom is op locatie? Ook daar is aan gedacht. In veel gevallen zijn gespecialiseerde bedrijven hierop voorbereid. Eventuele aanvullende stroomvoorzieningen kunnen verzorgd worden. Zo weet je zeker dat alle auto’s over voldoende stroom beschikken en dat dit geen risico’s met zich meebrengt.

Software is af te stemmen op jouw wensen

Bovendien bepaalt de verhuurder of de operator zelf hoe het verbruikte vermogen wordt verrekend. Deze kosten kunnen doorberekend worden aan de gebruikers, maar ook aan de evenementenorganisatie. Daarnaast kan er gewerkt worden mét of zonder pasjes. Vraag zeker na bij de verhuurder welke mogelijkheden er zijn en laat je adviseren. Ervaren verhuurders van laadpalen denken vaak met je mee en gaan met je op zoek naar een passende oplossing.