Elektrisch Vervoer
Image default
Vervoer en transport

Tips voor het onderhouden van uw scooter

Uw scootmobiel is een apparaat dat u, mits goed onderhouden, jarenlang kunt gebruiken. Het kan uw betrouwbare en functionele vervoermiddel zijn. Door uw scooter te onderhouden, blijft deze soepel draaien en verlengt u de levensduur door een scooterfixer. De volgende tips helpen u bij het onderhouden van uw scooter en zorgen voor een langere levensduur.

Controleer het oliepeil en vervang het indien nodig

Het is belangrijk om het oliepeil in uw scooter te controleren elke keer dat u deze met olie of gas tankt. Als er te veel of te weinig olie in de tank zit, kan dit problemen met de prestaties veroorzaken en het voor u moeilijker maken om goed te rijden. Als er te veel olie in de tank zit, gooi het dan weg door het op een veilige plek weg te gooien en vul uw scooter dan weer met verse brandstof totdat het weer normaal is. Als er te weinig olie in de tank zit, voeg dan wat meer toe. U moet olie bijvullen als dit niet op het normale niveau is om teleurstelling te voorkomen, vooral als u langere ritten maakt dan normaal.

Controleer de banden en wielen

Een ander ding dat u op uw scooter moet controleren, zijn uw banden. Ze moeten goed worden opgeblazen en in goede staat verkeren. Als ze te plat of versleten zijn, rijd er dan niet op. Als ze in orde zijn, is het volgende dat u moet controleren de wielen. Zorg ervoor dat de wielen op geen enkele manier gebarsten of beschadigd zijn. Als u een barst of beschadiging opmerkt, laat ze dan zo snel mogelijk vervangen en rijd er niet op totdat u ze hebt laten vervangen.

Controleer het remsysteem

Efficiënte remmen hebben is super belangrijk in een scooter en je wilt er geen concessies aan doen. Nadat u al het andere in uw scooter heeft gecontroleerd, moet u ervoor zorgen dat er geen problemen zijn met het remsysteem (remmen). Hierbij wordt onder andere gecontroleerd of er onregelmatigheden in de werking of tekenen van slijtage zijn. Controleer ook altijd de indicatoren van het remsysteem op afwijkingen. Als u een probleem opmerkt, bel dan een scooterfixer om u te helpen bij het repareren of vervangen van het remsysteem.