Elektrisch Vervoer
Image default
Woning en Tuin

Tuinhuis met overkapping laten plaatsen?

Ideaal, een tuinhuis met overkapping

Lees hier over de voordelen van een tuinhuis met een overkapping. Als je de ruimte hebt kan het een goed idee zijn om een tuinhuis met overkapping te laten plaasten. Het is een prachtige toevoeging aan de woning waar je veel plezier en genot van zal hebben.

Meerdere modellen leverbaar

Door de klimaatverandering lijkt het wel alsof de Nederlandse zomers geen maat meer kennen, of te nat of te heet. Kenmerkend voor de Nederlandse zomer was altijd, af en toe een regenbui. Wat voor zomers we dan ook in de toekomst zullen krijgen, je voelt veel voor een tuinhuis met een overkapping in de tuin.

De opzet van een overkapping is makkelijk uit te leggen. In Amerika hebben de huizen al vele decennia lang een veranda, de kap van het pand is een stuk groter dan het huis zelf waardoor er rondom een heel balkon op de begane grond ontstaat. Tijdens een zomerse plensbui blijven de mensen daar gewoon buiten zitten.

Echter in Nederland kennen wij die bouwwijze niet, maar gelukkig zijn er wel schuren en tuinhuizen met hetzelfde idee als de veranda die in Amerika al vele jaren gewoon is. Het komt erop neer, de kap van het tuinhuis is fors groter dan het tuinhuis zelf. Onder die overkapping kun je heel simpel een tuinbank plaatsen waarop je ten alle tijden uit de regen zit, of als het veel te warm is zit je daar in de schaduw.

Een hele loungeset plaatsen met alles erop en eraan kan ook. Met zo’n voorziening in de tuin kan er geen zomer in het water vallen. Je kan altijd buiten zitten, wat voor Nederlandse zomer je ook hebt. Omdat de smaken verschillen, en omdat het bij het huis en de omgeving moet passen, zijn er verschillende modellen tuinhuizen leverbaar. De deuren en ramen kun je uitkiezen, maar ook mooie taferelen met dieren op het tuinhuis is mogelijk.

Het seizoen verlengen

Zodra je een tuinhuis met een overkapping hebt zal je merken dat je vaker buiten zal zitten. Het is mogelijk om het zomerseizoen te vervroegen en te verlengen. Nu is het zo, als je uit de wind en regen zit is het al snel goed te doen met de temperatuur, maar je zou het kunnen verwarmen. Een heater werkt goed in een overkapping. Echter, dit is ook te improviseren met een barbecue. De meeste mensen gebruiken de barbecue alleen maar om eten op te bereiden, maar op een kille zomerdag, of vroeg in het voorjaar of laat in het najaar, even de barbecue onder de overkapping en je kan daar heerlijk zitten.

Ook is het goed mogelijk om vroeg in het voorjaar de tuinset buiten te zetten. In april kan er nog wel eens een sneeuwbui vallen, als de loungeset met kussen al in maart onder de overkapping staat, is dat geen probleem. Je kan alles laten staan tot laat in het najaar, niet uitzonderlijk is er in oktober nog wel eens een zachte najaarsdag, dan kun je daar zo gaan zitten.

Tuinartikelenoutlet

Een tuinhuis met een overkapping heeft dus veel voordelen. Als je een bedrijf zoekt die goede tuinhuizen met een overkapping kan leveren, kijk op deze site en daar kunnen ze je verder helpen.

https://tuinartikelenoutlet.nl/content/25-tuinhuis-met-overkapping