Elektrisch Vervoer
Image default
Auto's en Motoren

Waar kun je een e bike kopen op drie wielen?

Niet alle e bikes zijn tweewielers, je kunt namelijk ook een elektrische driewieler kopen. Die heeft in plaats van twee grote wielen één normaal wiel aan de voorzijde en twee kleinere wielen aan de achterzijde. Dit is de ideale oplossing voor veel fietsers, met meer voordelen dan je wellicht zult realiseren. Op deze pagina leggen we uit waarom een e bike kopen met drie wielen een heel slimme investering is.

 

Een elektrische driewieler is niet alleen voor gehandicapten

Het is een misverstand dat elektrische driewielers alleen gemaakt worden voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Iedereen kan dit soort e bikes kopen, je hoeft er niet voor aan te kloppen bij WMO of aanspraak te doen op een PGB. Dit is overigens wel een optie als je niet over voldoende financiële middelen beschikt om zelf deze investering te maken. Een ander alternatief is leasen, dan kun je uit eigen zak betalen maar dan in termijnen. Zo ben je niet afhankelijk van instanties die allerlei eisen stellen en waar je lang op moet wachten. De reden dat je regelmatig mensen met een beperking op dit soort fietsen ziet rijden is heel eenvoudig; een elektrische driewieler is gewoon heel comfortabel en veilig!

 

Veilig in het verkeer

Sinds de introductie van e bikes is het niet veiliger geworden op de weg. Er wordt vaak verwezen naar scholieren die de weg onveilig maken, toch is het aantal oudere fietsers die bij een ongeval betrokken zijn hoger dan ooit. Dit heeft voor een deel te maken met elektrische fietsen, die tot een snelheid van 25 km/u trapondersteuning geven. Mensen die voorheen met moeite tot 20 km/u konden trappen rijden nu op volle snelheid over de weg, dit kan problemen opleveren bij inhalen of op tijd stoppen voor een verkeerslicht. Medeweggebruikers zijn bang geworden van senioren die vrolijk racen over het fietspad en de openbare weg, en zich er lang niet altijd van bewust zijn hoe snel ze rijden. En een valpartij op hoge snelheid kan erg gevaarlijk zijn. Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-driewielers/

 

De oplossing heeft drie wielen

Je kunt ook een e bike kopen met drie wielen. De snelheid is gelijk aan een normale elektrische fiets, maar je staat veel stabieler op de weg. Evenwicht is geen probleem, want zelfs in stilstand blijf je rechtop staan. Zo kun je als berijder veel beter inspelen op de situatie, zonder je druk te maken over balans of afstappen bij een verkeerslicht. Daarnaast val je ook beter op in het verkeer. Auto’s of andere weggebruikers willen nog wel eens proberen in te halen waar dat eigenlijk niet mogelijk is. Ten eerste ben je met een e bike lekker vlot, daarnaast neem je meer ruimte in wat ontmoedigt om in te halen. Je valt meer op, rijdt stabieler en ziet er meer betrouwbaar uit in het verkeer. Dit zul je merken aan het gedrag van omstanders, die reageren ook met meer vertrouwen waardoor de situatie op de weg veiliger wordt voor iedereen.

 

Waar kun je een e bike kopen op drie wielen?

Er zijn verschillende speciaalzaken die fietsen verkopen, e bikes of driewielers. Lang niet alle zaken leveren al deze producten, ze hebben vaak ook niet de juiste expertise in huis om je advies te geven. Is een e bike kopen online verstandig? Als je de juiste winkel kiest wel, want naast de scherpe prijzen is de keuze vaak ook groter. Zo kun je zelf rustig de verschillende plus- en minpunten bekijken zonder opdringerige verkoper. Tenminste, zo denken wij erover. Als je meer informatie nodig hebt neem je gewoon contact op met de winkel FastFuriousScooters, zo blijf je zelf aan het stuur!