Elektrisch Vervoer
Image default
Groothandel

De internationale reputatie van Silvent

Sinds het bedrijf in 1989 is opgericht, timmert Silvent hard aan de weg. Dit doet het Zweedse bedrijf door zich te richten op producten die het werken met perslucht verder verbeteren. Dankzij de producten van dit bedrijf wordt werken met perslucht efficiënter en veiliger. Nadat de naam snel bekend werd in thuisland Zweden, werd in rap tempo de buitenlandse markt betreden. Het bedrijf is inmiddels actief in talloze landen en is niet meer weg te denken uit de inventaris van bedrijven die met perslucht werken. KDS Advies schaart zich achter de filosofie van het Zweedse bedrijf. Die filosofie is namelijk om verspilling tijdens het werken met perslucht tegen te gaan. Er zijn hulpmiddelen te koop die hier verder aan bijdragen, zoals een veiligheidskoppeling voor perslucht.

Hoe werkt verspilling van perslucht?

U vraagt zich wellicht af op welke manier er verspild wordt bij het werken met perslucht. Ondanks dat er bij perslucht een zeer krachtige luchtstroom wordt gegenereerd, lekt er op diverse plekken lucht weg. Dit is lucht die eigenlijk gebruikt had moeten worden om de hoofdstroom van lucht te versterken, maar die niet onder hoge druk vrijkomt en zo dus op een nutteloze wijze weglekt. Daarnaast richt Silvent zich op geluidsreductie tijdens het werken met perslucht. Door de diverse producten die het bedrijf levert, kunnen strenge internationale eisen worden gehaald op het gebied van veiligheid. Dit is belangrijk, want daar waar met perslucht wordt gewerkt, gelden strenge regels.

Internationale merken die met Silvent werken

Silvent heeft inmiddels een indrukwekkend klantenbestand met daarin diverse multinationals. Onder andere autoproducenten General Motors, Volvo en Toyota werken met hun producten, alsmede Samsung, Tertra Pak en Kimberly-Clark. Maar ook bij kleine bedrijven en in alledaagse werkplaatsen komt u de luchtpistolen, blaasmondstukken, luchtmessen en geluidsdempers van het merk tegen.

KDS Advies levert deze producten en toebehoren

KDS Advies lever producten van Silvent, alsmede toebehoren om de producten nog beter tot hun recht te laten komen. Hierbij kunt u denken aan onder andere de veiligheidskoppeling voor perslucht, waarmee werken met perslucht nog veiliger en efficiënter wordt. Een veiligheidskoppeling voor perslucht zorgt namelijk voor een stabiele druk, of het pistool nu gebruikt wordt of niet. Bovendien is een veiligheidskoppeling voor perslucht niet duur.