Elektrisch Vervoer
Image default
Verbouwen

Goedkoop en snel drogen doet u met een bouwdroger

Wist u dat een nieuwbouwwoning wel 4000 liter water kan bevatten en dat u dit met een bouwdroger snel kunt afvoeren? Bij bouwprojecten wordt een grote hoeveelheid water gebruikt en dat moet eerst verdwijnen voordat er kan worden overgegaan op de afwerking van het interieur. Helaas kunt u dus niet direct al gaan verven, behangen, vloeren leggen of stucen, want het vocht in de vloeren, muren en het plafond kan dit werk ernstig beschadigen. Een aannemer zal daarom ook niet overgaan tot de oplevering totdat het bouwvocht uit de woning verdwenen is. Als u geduldig genoeg bent, dan kunt u deze datum rustig afwachten, maar als u sneller wilt gaan nadenken over de kleuren, het meubilair en de vloersoort in uw nieuwe woning, dan kan een bouwdroger voor u echt een uitkomst bieden.

Hoe droogt een bouwdroger uw woning?

Deze drogers drogen uw woning door middel van het condensatieprincipe. Lucht houdt een bepaald percentage vocht vast en dit neemt het op uit onder andere de muren, de vloeren en het plafond. In de bouwdroger zelf wordt deze lucht gekoeld, waardoor het water loslaat. Het water wordt vervolgens afgevoerd en de droge lucht wordt weer de ruimte ingebracht klaar om meer water op te nemen en af te geven. Dit systeem is bijzonder energiezuinig en kan de droogtijd met wel 30 procent verkorten.

Bouwdrogers zijn ook financieel een goed idee

Omdat deze drogers energiezuinig zijn, zullen ze u weinig kosten aan stroom. Bij de methode van verwarmen en ventileren die vaak als alternatief aangeboden wordt, zal u veel meer stroom nodig hebben. De verwarming wordt constant op 20 graden gezet en de ramen worden geopend zodat de warmte ook weer wordt afgevoerd. Deze drogers kosten dus minder in gebruik en het goede nieuws is dat u bij specialisten zoals BSTEEN al een bouwdroger kunt huren voor vijf euro per dag. Zij kunnen u ook adviseren over de meest veilige en geschikte apparaat voor uw benodigdheden. Met een bouwdroger hoort vocht in uw woning snel tot het verleden.

https://bsteen.be