Elektrisch Vervoer
Image default
Dienstverlening

Haal meer uit social media door dit uit te besteden aan een ervaren partner

LinkedIn is wereldwijd toonaangevend als zakelijk online platform. Via dit kanaal kom je snel en makkelijk in contact met nieuwe opdrachtgevers én blijf je op de hoogte van het nieuws in jouw branche. Het aantal Nederlandse gebruikers van LinkedIn ligt rond de 5.000.000. Net als Tiktok en Pinterest groeit LinkedIn sinds een aantal jaar hard. In vergelijking met andere sociale media wordt LinkedIn niet door iedereen dagelijks gebruikt; 21% van de mensen geeft aan iedere dag een kijkje te nemen. Bij LinkedIn draait het allemaal om professioneel netwerken en dat is niet iets waar de gemiddelde ondernemer iedere dag tijd voor heeft. Overigens groeit het percentage dagelijkse gebruikers wel. In 2020 lag het nog op 16%.

Instagram

“Instagram is booming!”, lezen we op de website van social media bureau Your Business Online. Dit klopt helemaal. Jong en oud, werkenden en gepensioneerden, in Nederland geborenen en mensen met een migratieachtergrond: iedereen zit op Insta. Het kanaal wordt met name gebruikt om persoonlijke dingen te delen. De plek waar je op vakantie bent, een nieuwe outfit, de maaltijd die je aan het bereiden bent et cetera. 9.100.000 Nederlanders hebben een Instagram account. Het platform groeit al jaren en wordt steeds intensiever gebruikt. Maar liefst 61% logt iedere dag in.

Facebook

70% van de 10.400.000 Nederlanders die een Facebook-pagina hebben, checken het platform op dagelijkse basis. Groot voordeel van Facebook is dat je heel gericht bepaalde doelgroepen kunt bereiken. Stel je wilt een actie doen in Amsterdam, je legt de focus bij de lancering van je nieuwe product op vrouwen of je richt de nieuwe strategie op 50-plussers. Binnen de Facebook omgeving lukt dit heel goed. Targeten wordt dat wel genoemd. Voor B2B-doelen kun je Facebook ook inzetten.

Social media marketing uitbesteden

Wil je meer halen uit je zakelijke Facebook, Insta en LinkedIn profiel? Your Business Online kan LinkedIn, Instagram en Facebook marketing voor jou regelen. De medewerkers hebben veel ervaring met al deze kanalen. Ze overleggen regelmatig met de Nederlandse hoofdkantoren. Ze zijn op de hoogte van de laatste technische snufjes en signalaren bepaalde trends al eerste.

https://www.yourbusinessonline.nl/