Elektrisch Vervoer
Image default
Particuliere dienstverlening

Optometrie: is het iets voor jou?

Als je willekeurig aan mensen vraagt wat ze het meest belangrijke onderdeel van hun lichaam vinden dan hoor je vaak, de ogen. En terecht want zonder ogen wordt de wereld heel anders. Je ogen geven je wereld invulling en kleur en als je goede en gezonde ogen hebt dan wil je dit ook zo lang mogelijk behouden. Om goede en gezonde ogen te hebben moet je wel wat voor doen. Gezond leven is belangrijk maar als je brildragend bent of er komen oogziekten in je familie voor dan is een bezoek aan een optometrist ook niet een verkeerde keuze

Wat doet de optometrist?

Optometrie betekent letterlijk vertaald, oogmeetkunde. Een optometrist verricht dus allerlei metingen. Een opticien doet dat ook maar een optometrist heeft een 4 jarige HBO studie achter de rug en weet alles over aandoeningen en ziektes van het oog. Kennis die een opticien vaak niet bezit. Natuurlijk let een goede opticien ook op de gezondheid van jouw ogen maar hij of zij zal jou doorsturen naar een specialist als er verder onderzoek moet komen.

De titel van de optometrist is beschermd door de wet. Dat wil zeggen dat jij niet zomaar mag zeggen dat jij een optometrist bent. Hiervoor moet je een erkende opleiding tot optometrist volgen én je zult jaarlijks ook getoetst en bijgeschoold worden waar nodig.

Met het vak van opticien is dit niet zo. Iedereen kan zichzelf de titel opticien toe meten. Gelukkig is de optiek in ons land van een hoog niveau maar het is eigenlijk wel heel kwalijk dat het vak van opticien ook niet wettelijk is beschermd. Want uiteindelijk gaat het wel om de gezondheid van jouw ogen.

Samenwerking met opticiens

Zijn optometristen dan concurrenten van de opticien? Nee zeer zeker niet. Sterker nog, tegenwoordig gaan steeds meer opticiens samenwerken met een optometrist. Het is natuurlijk ook heel fijn voor een klant dat je terecht kunt bij een opticien voor een goede oogmeting maar dat je tevens ook de gezondheid van je ogen kunt laten controleren door een specialist.

Opticien Venlo is een sprekend voorbeeld hiervan. Zij bieden naast goede optiek ook de service aan voor goede optometrie. Hoe fijn is het dat een opticien de gezondheid van jouw ogen controleert en eventueel een opvolging geeft wanneer dit noodzakelijk is?

Zo weet je namelijk wel zeker dat het welzijn van jouw ogen in goede handen is. Je hebt namelijk maar één paar ogen en het is echt belangrijk dat je hier zuinig op bent.

Investeren in je ogen

Het is dus echt belangrijk dat jij investeert in jouw ogen. Ga naar een goede opticien en kies niet voor een opticien die wel hele lage budget prijzen rekent, een goede opticien is niet goedkoop. Maar uiteindelijk zijn jouw ogen ook niet goedkoop en ook niet vervangbaar. En een onderzoek van een optometrist kan nooit kwaad.

Het is namelijk altijd verstandig om op tijd eventuele oogziektes op te sporen en te behandelen. Zo kun je vaak ergere schade aan de ogen voorkomen.

 

https://www.heimingaben.nl/