Elektrisch Vervoer
Image default
Financieel

Waarom kiezen voor equipment leasen?

Elke ondernemer wilt graag altijd gebruik maken van de nieuwste en beste apparatuur om je bedrijf draaiende te houden. Het kopen van dure apparatuur kan echter een flinke aanslag op je budget betekenen. Een goede oplossing hiervoor is namelijk equipment lease. Ander woord voor apparatuur. In deze blog vertellen wij jou wat je moet weten over equipment lease, zodat je hier een geschikte keuze maakt.

Wat is equipment lease?

Equipment lease betekent een soort financieringsvorm waarbij je als ondernemer apparaten gaat leasen in plaats van dat je het zelf gaat aanschaffen. Bij een leasecontract betaal je een vast bedrag per maand voor het te leasen apparatuur gedurende een termijn. Aan het einde van dit contract, kun je ervoor kiezen om deze apparaten over te nemen, contract te verlengen of de apparaten in te leveren.

Voordelen van equipment lease

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het leasen van apparatuur:

Beperkte budget

Het leasen van apparatuur eist geen grote budget, waarbij het zelf kopen van apparaten wel juist het geval is. Door het leasen heb je meer geld over om andere belangrijke dingen aan te kunnen schaffen als ondernemer voor jouw eigen bedrijf.

Nieuwe en up-to-date apparatuur

Met het leasen van apparatuur kun je ervoor kiezen om het contract te veranderen aan je eigen wensen en behoeften. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kortere of langere looptijd, en de apparatuur aanpassen aan je specifieke wensen.

Geen onderhoudskosten

Een ander voordeel voor het leasen is dat onderhoudskosten al vaak zijn inbegrepen in het maandelijkse leasebedrijf. Daardoor hoef je dus geen rekening te houden met allerlei extra kosten voor reparaties of dergelijke onderhoud.

Nadelen van equipment lease

Naast voordelen zijn er ook enkele nadelen verbonden aan het leasen van apparatuur:

Hogere kosten op langere termijn

Hoewel de gedachte blijkt voor ondernemers om te gaan leasen op korte termijn voordeliger kan zijn, is de feit dat de gehele kosten op langere termijn hoger uitvallen dan bij het zelf aanschaffen van apparatuur.

Verplichtingen

Bij het afsluiten van een leasecontract ga je verplichtingen aan. Zo ben je bijvoorbeeld verplicht om het maandelijkse leasebedrag te betalen gedurende de looptijd van het contract.

Kortom, biedt equipment leasen zowel voordelen als nadelen. Als ondernemer zal je eerst goed moeten beslissen over het kiezen van deze financieringsvorm.

https://onlease.nl/equipment-lease