Elektrisch Vervoer
Image default
Financieel

Het schokkende feit over de werkloosheidscijfers van december

In december verloor de Amerikaanse economie 140.000 banen. Maar dit hoge aantal was niet het meest verrassende aspect van deze gegevens.

Omdat de pandemie van het coronavirus een aanhoudende economische chaos veroorzaakte, toonden recente werkloosheidsgegevens een aanzienlijk aantal banenverlies in december. Volgens het Bureau of Labor Statistics zijn in de loop van de maand in totaal 140.000 banen verdwenen in de Verenigde Staten. Meer van deze handige cijfers kun je vinden op https://leningmetbkr.com/

Dit was geen goed nieuws, aangezien de werkloosheid al in de buurt van recordhoogtes zweefde. Bij nadere bestudering van de gegevens kwam echter een nog verontrustender feit aan het licht: het banenverlies was niet gelijkelijk over de bevolking verdeeld. Vrouwen waren verantwoordelijk voor al het verlies van werkgelegenheid, terwijl mannen daadwerkelijk banen hebben gekregen.

Dit zet een trend voort die tijdens de pandemie de overhand heeft gehad. Vrouwen hebben de dupe van zowel de algehele vermindering van de werkgelegenheid als onevenredig veel verantwoordelijkheid voor de kinderopvang op zich nemen nu scholen en kinderdagverblijven hun deuren sluiten.

De verontrustende gegevens onderstrepen alleen maar de noodzaak van uitgebreide werkloosheidsuitkeringen, aangezien miljoenen vrouwen het hoofd moeten bieden aan een schadelijke inkomensdaling die hun loopbaantrajecten voor de komende jaren zou kunnen beïnvloeden.

Alle verloren banen in december waren van vrouwen

Er was een nettoverlies van 140.000 banen in december. Maar de verontrustende realiteit is dat uit een analyse van de gegevens van het Bureau of Labor Statistics blijkt dat vrouwen eigenlijk meer banen hebben verloren: een totaal van 156.000. Mannen daarentegen kregen in totaal 16.000 banen.

Een van de redenen waarom vrouwen zo’n onevenredig groot deel van het banenverlies hebben gekregen, is dat de zwaar getroffen bedrijfstakken die zijn met meer vrouwelijke werknemers. Met name vrouwen vormen 53% van de beroepsbevolking in zowel de vrijetijds- als de horecasector. En zelfs binnen deze bedrijfstakken verloren vrouwen meer banen dan mannen. Vrouwelijke werknemers waren verantwoordelijk voor 57% van de verloren banen in deze bedrijfstakken.

Helaas was deze trend niet alleen in december te zien. Het National Women’s Law Centre meldde zelfs dat vrouwen tussen februari en april vorig jaar 12,1 miljoen banen verloren. En veel van deze banen zijn niet teruggekomen. Als gevolg hiervan waren er in december 2020 netto in totaal 2,1 miljoen vrouwen minder op de arbeidsmarkt dan voordat de pandemie in februari uitbrak. Maar op https://zonder-bkr-lenen.com/ laten we wel wat nieuwe banen zien. Lenen is namelijk geen slimme manier van geld als je niet werkt. 

Het is niet alleen een gebrek aan kansen dat vrouwen ervan weerhoudt om te werken. Volgens gegevens van het US Census Bureau hebben vrouwen tussen de 25 en 44 jaar drie keer zoveel kans als mannen om tijdens de pandemie hun werk op te geven om voor kinderen te zorgen, volgens gegevens van het US Census Bureau.

Helaas zullen er vrouwen nodig zijn tijd om deze verloren vooruitgang in te halen. En totdat de pandemie ten einde komt, zullen problemen met de kinderopvang en een aanhoudend gebrek aan kansen in door vrouwen gedomineerde sectoren de werkgelegenheidsvooruitzichten van vrouwen blijven schaden.

Wetgevers in Washington, DC overwegen enkele maatregelen die nuttig kunnen zijn . Een bepaling in het stimuleringsplan voor het coronavirus van Biden zou bijvoorbeeld een extra € 400 per week aan werkloosheidsuitkeringen opleveren, evenals een uitbreiding van het belastingkrediet voor kinderen. Uiteraard zijn deze maatregelen geen vervanging voor betaald werk. Maar ze zouden in ieder geval vrouwen die het moeilijk hebben meer geld op hun bankrekeningen kunnen geven, aangezien ze de dupe worden van de economische gevolgen van het coronavirus.

 

https://zonder-bkr-lenen.com/leningen/1500-euro-lenen/