Elektrisch Vervoer
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat voor fietsen kan je tegenwoordig kopen?

Tegenwoordig is de keuze reuze wat betreft fietsen. We zijn vroeger allemaal gewend om zelf te moeten fietsen met merken als Gazelle. Tegenwoordig ziet de wereld er een stuk anders uit en is het normaler dan ooit om een elektrische fiets of speed pedelec te gebruiken. Waar doe je nu verstandig aan?

De verschillende fietsen

De normale fiets is nog steeds het meest voorkomende type. Gazelle is bijvoorbeeld nog steeds een heel populair merk in Nederland. Deze fietsen zijn perfect om door de stad te fietsen of langere ritten te maken in de natuur. Als je een elektrische fiets zoekt, zijn er verschillende typen waaruit je kunt kiezen.

Het eerste type is de gewone elektrische fiets, die een motor heeft die je tijdens het fietsen wat extra kracht geeft. Het tweede type is de speed pedelec, die een motor heeft die aanslaat als je 25 km/u bereikt. Hiermee kun je veel sneller fietsen, maar hij is ook duurder.

Dus wat is voor jou de beste keuze? Dat hangt allemaal af van hoe je je fiets wilt gebruiken!

Wil je sneller kunnen fietsen? Dan is de speed pedelec iets voor jou. Bekijk daarvoor ook de speed pedelec test

Als je op zoek bent naar een fiets waarmee je gemakkelijker in de stad kunt komen bij kleinere afstanden, dan is de gewone elektrische fiets een goede keuze. En natuurlijk, als je gewoon een gewone fiets zoekt, dan is Gazelle nog steeds een prima optie!

Waarom een e-bike toch een goede optie is

Als je op zoek bent naar een fiets waarmee je gemakkelijk door de stad kunt, dan is de elektrische fiets een prima keuze. Je kunt het openbaar vervoer vermijden en buiten in de frisse lucht blijven. Dit is vooral belangrijk tijdens de Corona pandemie gebleken. De e-bike is ook een goede keuze als je langere afstanden moet fietsen, dit scheelt je zelf enorm veel moeite en je bent ook snel op je bestemming.

 

https://www.qicq.nl/speed-pedelecs/