Elektrisch Vervoer
Image default
Energie

Wat zijn de voordelen van energie opslag?

Wat houdt energie opslag huren precies in?

Tegenwoordig wordt er steeds vaker stilgestaan bij de mogelijkheden die bedrijven hebben als het gaan om energie opslag huren. In verschillende sectoren komt dit terug. De transportsector en de energiesector zijn hier grote voorbeelden van. Met alle opties omtrent het genereren van energie en het besparen van uitstoot van schadelijke stoffen groeien bedrijven in deze sector steeds sneller naar een groener milieu. Als je kijkt naar aggregaten die aangesloten worden op batterijen of zonne-energie zie je dat dit een geweldige toevoeging is op dit gebied.

Een constant functionerende aggregaat

Kies je ervoor om je generator of aggregaat aan te sluiten op een batterij die gemaakt is voor energie opslag? Dan geniet je een aantal voordelen. Ten eerste heb je een aggregaat die gegarandeerd altijd functioneert. Hierbij hoeft deze niet de ganse tijd te draaien op zijn originele dieselmotor. Stel bijvoorbeeld een situatie voor op een bouwplaats in de nacht. Dan hoeven in principe alleen de beveiligingscamera’s en de lampen van stroom te worden voorzien. Een op de aggregaat aangesloten batterij voorziet dan de stroom zonder dat de dieselmotor in het aggregaat hiervoor hoeft te draaien.

Een stille optie

Houd je het zojuist genoemde voorbeeld in je achterhoofd, dan kun je je ook indenken wat voor een impact energie opslag huren heeft op het geluid van het aggregaat. Omdat de aangesloten batterij zijn werk regelmatig overneemt, hoeft de omgeving waarin het aggregaat staat niet continu last te hebben van het geluid van de draaiende dieselmotor. De aangesloten batterij werkt vele malen stiller.

Grote reductie in vervuilende stoffen

Daarbij komt dat een dieselmotor vervuilende stoffen uitstoot wanneer deze draaiuren maakt. Het is dus ook logische te verklaren dat energie opslag huren het mogelijk maakt dat de dieselmotor minder vaak hoeft te werken. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat er minder vervuilende stoffen in de lucht komen. Dit scheelt natuurlijk voor het milieu, omdat de stoffen uit de dieselmotor afkomstig zijn van schadelijke fossiele brandstoffen. Tevens zal de omgeving minder last hebben van een eventueel vervelende geur van deze schadelijke uitstoot.

Vraag een specialist om hulp

Om te bepalen wat het beste bij jouw situatie past is het verstandig om een specialist om hulp te vragen. Deze kan jou precies vertellen hoe jij de energie opslag die jij voor ogen hebt kunt bereiken. Daar zijn namelijk vele mogelijkheden voor. Vertel hen wat jij wilt en kom samen tot de beste oplossing. Zo zorg jij voor een schoner milieu en een betere leefomgeving door gebruik te maken van energie opslag huren.

https://www.bredenoord.com/nl/kennis/energie-opslag/