Kies voor loopbaanbegeleiding naar jouw nieuwe baan

Elektrisch-vervoer

Banen en opleidingen ,

Met loopbaanbegeleiding kun je vaak sneller dan je denkt doorstromen naar een nieuwe baan. Ook als je een tijdje uit het arbeidsproces bent geweest, bijvoorbeeld vanwege zorg voor je gezin of omdat je langdurig ziek bent geweest kan een loopbaancoach je helpen om te ontdekken waar jouw mogelijkheden liggen. Soms ontdek je via outplacement dat er mogelijkheden bij je huidige werkgever zijn maar het gebeurt ook vaak dat je je carrière oppakt of voortzet buiten het bedrijf waar je misschien vele jaren werkzaam bent geweest. Dat kan een emotionele stap zijn, maar outplacement biedt ook kansen voor verdere ontplooiing. Als je die kansen wilt grijpen kun je rekenen op deskundige begeleiding en ondersteuning waar dat nodig is.

Een beroepskeuzetest kan veel inlicht geven

Als je ander werk moet zoeken, bijvoorbeeld omdat je je huidige werk niet meer kunt doen of omdat dat vanwege automatisering is vervallen, dan kan een beroepskeuzetest je helpen om hierin een goede keuze te maken. Tijdens een traject van loopbaanbegeleiding wordt daarom soms voor dit middel gekozen. Er kunnen verrassende uitkomsten uit komen en wellicht zit er iets bij waar je graag mee aan de slag gaat. Het kan natuurlijk zijn dat je hiervoor omscholing of bijscholing moet volgen. In overleg met de opdrachtgever, vaak is dat een huidige werkgever, kan worden bekeken hoe dit kan worden gefinancierd.

Wil je je loopbaan een andere kant op sturen?

Sta jij op een kruispunt in je carrière en wil je daar graag deskundige hulp bij? Je kunt voor loopbaanbegeleiding en hulp bij een outplacementtraject terecht bij Carrièrepoort. Je kunt dit bureau natuurlijk ook inschakelen als werkgever als er binnen je bedrijf een medewerker is die of zelf graag weg wil of waarvan jij als werkgever afscheid moet nemen om wat voor reden dan ook. Door het traject van loopbaanbegeleiding te bewandelen is de kans groot dat er uiteindelijk een goede keuze kan worden gemaakt voor de voortzetting van een maatschappelijke loopbaan.

You May Also Like..

Uitvoerder isolatiewerken

Functie Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ben je op zoek naar een afwisselende baan? En heb je al ervaring […]

Administratief bediende met technische feeling

administratief medewerker Aaflex is actief op alle gebieden van metaalverwerking. Wij verzorgen kleine batches (prototypen) en grotere batches CNC draai- […]

Servicemonteur

Servicemonteur Regio Limburg Mbo limburg machineonderhoud 40 uur industry kerkdiensten “een technicus is niet per definitie een spie’er, maar iedere […]