Elektrisch Vervoer
Image default
Vervoer en transport

De beste heftruck, wat is dat precies?

De heftruck vormt een ontzettend belangrijk hulpmiddel of voertuig in het merendeel van de bedrijven. Zoveel spreekt eigenlijk best voor zich. Indien je echter pas bent gestart als ondernemer is het de moeite waard om te overwegen of een dergelijk werktuig ook binnen jouw zakelijke omgeving een bepaalde meerwaarde zou kunnen creĆ«ren of niet. Indien dat er uiteindelijk voor zal zorgen dat je over wenst te gaan tot het aankopen zal je vast kunnen stellen dat er best wel wat verschillende opties op de markt zijn terug te vinden. Hoe je het beste exemplaar voor jouw situatie nu precies kan uitkiezen ontdek je meteen hieronder. 

Zet de eisen die je hebt op een rijtje

Het is natuurlijk een waarheid als een koe dat de ene heftruck zeker en vast de andere niet is. Er bestaan op de markt dan ook best wel een groot aantal verschillende mogelijkheden waar je volgens ons toch zeker rekening mee zal willen houden. Hoe dan ook is het in eerste instantie zeker een belangrijke keuze om even grondig de verschillende eisen op een rijtje te zetten waarover je beschikt met betrekking tot de aanschaf van een nieuwe heftruck. Meer concreet is het dan ook zo dat je hiervoor kan denken aan de hieronder terug te vinden zaken:

  • De zwaarte de last over beschikt; 

  • Het groot de last is en waar het zwaartepunt zich bevindt; 

  • De breedte waar het vorkenbord over moet beschikken;

  • Het type paletten waar gebruik van wordt gemaakt;

  • De gewenste hefhoogte waarop de pallets aangebracht moeten worden;

Besteed verder ook zeker de nodige aandacht aan bijvoorbeeld de ondergrond waar de heftruck op zal worden gebruikt. Dit is in de praktijk niet in het minst van belang omdat je uiteraard altijd graag zal willen kunnen rekenen op de aanwezigheid van de meest geschikte banden. 

Waarom je beter niet kiest voor een tweedehands exemplaar

We begrijpen natuurlijk dat het aankopen van een heftruck in de praktijk gepaard gaat met een bepaalde kostprijs. Tegelijkertijd begrijpen we dus eveneens zeer goed dat veel bedrijven of mensen ervoor kiezen om de aanschaf van een tweedehands exemplaar te overwegen. In het merendeel van de gevallen kunnen we echter stellen dat dit helemaal niet interessant is. Niet alleen ben je, je op deze manier niet bewust van de gebruiks- en onderhoudsgeschiedenis van de heftruck, daarnaast zal je uiteraard ook niet kunnen rekenen op een bepaalde garantie. Het risico dat je loopt met een tweedehands exemplaar is dan ook eigenlijk gewoon te groot. 

Hoe interessant is een elektrische heftruck?

Bij het aanschaffen van een nieuwe heftruck wordt vandaag de dag steeds vaker gekozen voor een elektrisch exemplaar. De keuze voor het aanschaffen van een elektrische heftruck staat er dan ook in de praktijk uiteraard om bekend een aantal uitstekende voordelen met zich mee te brengen op vlak van duurzaamheid. Zoveel spreekt voor zich. Dit gezegd hebbende moet je er wel rekening mee houden dat je in deze situatie extra zal moeten investeren in elektrische laadvoorzieningen. Dit vormt een extra investering die je uiteraard zal moeten incalculeren.  Pompwagens zijn erg handig om in je magazijn te hebben.