Elektrisch Vervoer
Image default
Banen en opleidingen

Voorkom letsel met de cursus keuren elektrisch gereedschap

Met de cursus keuren elektrisch gereedschap zorgt u ervoor dat u de juiste kennis in huis heeft voor het controleren van de elektrische apparaten in uw bedrijf. Dit is belangrijk omdat ondeugdelijke apparatuur kan zorgen voor storingen en in ergere gevallen ook voor lichamelijk letsel, soms met blijvende gevolgen. Als er zich binnen uw bedrijf een ongeval voordoet kan dat resulteren in een boete van de Arbeidsinspectie. Voorkom dit zoveel mogelijk en volg de cursus keuren elektrisch gereedschap. Zo vergroot u de veiligheid van u en uw medewerkers.

Keur uw apparaten op basis van de officiële normen

Een apparaat keuren gebeurt niet zomaar. Daar zijn officiële regels voor. Deze zijn vastgelegd in de NEN 3140. Deze norm wordt binnen Europa gebruikt om de veiligheid van apparaten te controleren. Tijdens de cursus keuren elektrisch gereedschap maakt u kennis met deze wet en leert u aan de hand van welke criteria gereedschap wordt gekeurd. Maar het blijft natuurlijk niet bij theoretische kennis. De praktijk is immers veel belangrijker. Daarom heeft de cursus ook een praktijkdeel waar u daadwerkelijk aan de slag gaat met meten en testen met een officieel testapparaat. Dit kunt u zelf meenemen of u maakt gebruik van een apparaat dat ter plaatse beschikbaar is. Een testapparaat voor het keuren is online te bestellen voor gebruik binnen uw bedrijf.

Kies een betrouwbare opleider voor de cursus keuren elektrische apparaten

Als u besluit om de cursus keuren elektrisch gereedschap te gaan volgen, kies dan voor een opleider die werkt met erkende docenten. Mensen die het vak vanuit de praktijk kennen. Zo’n bedrijf is bijvoorbeeld Omega Training & Inspectie. Zij verzorgen cursussen door het hele land. U kunt dus een locatie kiezen die voor u gemakkelijk bereikbaar is of een datum die u het beste schikt. De planning vindt u op de website. De kosten voor de cursus bedragen 199 euro per persoon, ex BTW. De cursus neemt een dag in beslag en is inclusief een heerlijke lunch. Het is eveneens mogelijk om voor een groep medewerkers een in company training te laten verzorgen. Wilt u hier informatie over, neem dan contact op met Omega Training & Inspectie.

https://omegatraining.nl