Elektrisch Vervoer
Image default
Banen en opleidingen

Dit is het takenpakket van een procesoperator

Het is voor sommige mensen een droombaan, werken als procesoperator. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen wensen en behoeften en dat is uiteraard maar goed ook. Er zijn meer dan genoeg banen en daar zijn altijd de juiste personen voor nodig. Maar wellicht wil jij ook meer weten over het werken als operator. Lees hier alles over procesoperator worden en dan kun jij er vanzelf achter komen of dat het ook wat voor jou is. De kans is groot dat als jij een vacature ziet en het spreekt je aan, dat je ook wordt aangenomen. Er zijn altijd operators nodig dus een mooie zoektocht waar je je nu in kunt verdiepen.

Wat doe je als procesoperator?

Het is bij de meeste mensen wel bekend dat je binnen de procesindustrie meer dan genoeg geld kunt verdienen. Het ligt wel een beetje aan het niveau en aan je opleiding. Je moet in ieder geval tegen het werken in ploegen kunnen, en dan ga jij productieprocessen controleren en als het nodig is dan grijp je in. Het kan ook zijn dat je wat meer verantwoording krijgt, dan houd je je vaak bezig met het controleren en het sturen van chemische- of mechanische productieprocessen. Het is vaak geautomatiseerd, maar het moet wel in de gaten gehouden worden. Je moet er ook voor zorgen dat er veilig gewerkt kan worden en je levert ook verbetervoorstellen aan. Als je nog een stapje verder gaat en je moet zorgen vanuit de centrale controlekamer dat het hele productieproces goed verloopt dan verdien je ook wat meer. Je geeft namelijk leiding aan een heel team van procesoperators.

Salaris en meer…

Je zou als procesoperator gemiddeld tussen de 2200 en 3800 bruto per maand kunnen verdienen, maar dat hangt mede af van je ervaring, niveau en opleiding. Het is daarom goed om te kijken hoeveel verantwoording je wilt hebben en welk bedrijf je aanspreekt. Bij Synsel ben je aan het juiste adres en kan er altijd gekeken worden welke baan het beste bij je past en wat voor salaris er dan tegenover staat. Maar je moet ook eerst goed kijken welke wensen jij hebt, hoeveel uur je per week wilt werken, e.d. Je hebt in ieder geval een flinke verantwoording als je als procesoperator aan de slag gaat en daar staat dan ook wat moois tegenover. Maar ook omdat je in ploegen werkt krijg je daarvoor extra uitbetaald. De moeite waard als je het werk leuk vindt om je er snel in te verdiepen en contact op te nemen als het wat voor jou kan zijn!  

https://synsel.nl/