Elektrisch Vervoer
Image default
Vakantie

Vraag naar hotels met laadpaal neemt toe

Steeds meer hotels met laadpaal voor elektrische autorijders

In Nederland rijden steeds meer elektrische auto’s rond, zo rijden er al meer dan 200.000 mensen in een elektrische auto. En dat gaat de komende jaren alleen maar toenemen. Een elektrische auto is beter voor het milieu en om die reden stimuleert de overheid het rijden van een elektrische auto met subsidies. Door de toename in het aantal elektrische auto’s, neemt de vraag naar oplaadpunten ook sterk toe. Zo zie je op steeds meer plaatsen laadpalen tevoorschijn komen zoals in woonwijken, bij supermarkten, bij parkeergarages en ook bij hotels zie je steeds vaker een oplaadpunt voor elektrische auto’s. Voor je vakantie met een elektrische auto is het erg handig om te weten bij welke hotels met laadpaal je kunt boeken. Want dat helpt om je vakantieroute uit te stippelen en te bepalen waar je op wil laden en een overnachting boekt. Wanneer je op vakantie gaat naar bijvoorbeeld Frankrijk met een elektrische auto dan is het handig om je rit naar de vakantiebestemming op te knippen met een overnachting onderweg bij een hotel met laadpaal. Dat is dan een perfecte oplossing.

Een snellader of een normale laadpaal?

Er zijn bij de hotels verschillende laadpalen te vinden. Zo zijn er hotels met een normaale laadpaal, maar er zijn ook steeds meer hotels die snelladers aanbieden. Het voordeel van een snellader is dat je elektrische auto weer snel opgeladen is en je daardoor weer snller je weg kunt vervolgen. Het blijkt meestal dat de snelste laadpalen bij hotels staan. Het voordeel hiervan is dat terwijl je een snellader bij een hotel gebruikt je bijvoorbeeld even lekker kunt eten in het restaurant van het hotel. Let wel op, want het gebruik van een snellader is vaak duurder. Wanneer je geen haast hebt en een overnachting bij een hotel met laadpaal boekt, kun je ook voor kiezen om een normaal oplaadpunt te gebruiken. Terwijl je auto aan het opladen is kun jij ook even opladen. Bij het gebruik van een normale laadpaal is je auto binnen 6 tot 8 uur volledig opgeladen. 

Boek gemakkelijk een hotel met oplaadpunt

Met een elektrische auto ga je gemakkelijk op reis. Het is alleen handig om rekening te houden met de laadpalen onderweg. Er zijn veel apps en routeplanners die je aangeven waar je kunt opladen en er zijn ook steeds meer hotelketens die laadpalen bij de hotels aanbieden. Zoals hebben bijvoorbeeld Fletcher hotels, Mercure hotels, Holiday Inn hotels, NH Hotels en Van der Valk hotels laadpalen voor elektrische autorijders. In de meeste Europese landen kun je terecht bij een hotel met een laadpaal. Een rit naar Spanje, Frankrijk, Italië of bijvoorbeeld Polen, het is geen enkel probleem meer eigenlijk. Dankzij het aantal toegenomen hotels met oplaadpunten en dankzij het internet op je telefoon kun je zelfs altijd last minute boeken. Dus ook tijdens een roadtrip boek je gemakkelijk een hotel onderweg met een oplaadpunt voor je elektrische auto.

https://hotelsmetlaadpaal.nl