Elektrisch Vervoer
Image default
Tweewielers

Nimoto is de beste scooter van Nederland

Het bepalen van de beste scooter is niet eenvoudig. Naast harde cijfers spelen er uiteraard ook persoonlijke voorkeuren mee. De ANWB heeft de actieradius getest van diverse modellen, de scooter elektrische Nimoto won glansrijk deze praktijktest. Is dat voldoende reden om de Nimoto Trendy R als beste scooter te bestempelen? Laten we eens kijken hoe dit model de overwinning in de wacht heeft gesleept.

 

Nimoto uit Japan of uit Nederland?

Het merk Suzuki ken je vast wel, deze Japanse autofabrikant staat bekend als betrouwbaar merk met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Ze maken niet per definitie de meeste spectaculaire producten in termen van design en paardenkrachten, toch zul je zelden een Alto of Swift aan de kant van de weg zien staan met problemen. Kwaliteit gaat boven ‘sexy’ design bij dit merk. De scooter elektrische Nimoto valt onder de vlag van Suzuki, toch is deze naam specifiek voor de Nederlandse markt bedacht. Dat is niet zo vreemd, veel merken brengen andere submerken uit om zo een duidelijk aanbod te leveren. Zo is Vespa een submerk van Piaggio, die ook Derbi, Gilera en zelfs Puch scooters produceert. Omdat de Nimoto Trendy R dus exclusief gericht is op de Nederlandse markt is het niet de meest bekende e-scooter, tot er een test door de ANWB plaatsvond.

 

ANWB roept de Trendy R als beste scooter uit

De “Algemene Nederlandsche Wielrijders-Bond” zoals ANWB vroeger heette, heeft sinds de oprichting in 1905 al veel betekent voor het toerisme in Nederland. Met name de bekende pechdienst is bekend bij Nederlandse automobilisten. Ze voeren ook regelmatig testen uit van producten en voertuigen die interessant zijn voor hun achterban. Zo kwamen ze enkele jaren geleden op het idee om de actieradius van e-scooters te testen. Hoewel elektrische scooters veel voordelen bieden, kunnen ze op een volle lading niet dezelfde afstand afleggen als een scooter op benzine. Omdat cijfers in de brochure niet alles zeggen, werden een aantal populaire modellen e-scooters naast elkaar gezet met als doel te bepalen wat de beste scooter was, wat betreft de afstand die je ermee kunt rijden op één lading.

 

Tijdens de test viel de ene na de andere scooter stil, waarbij de bekende merken ook al snel langs de kant van de weg kwamen te staan. Maar de scooter elektrische Nimoto bleef maar rijden en rijden. Wat hebben ze in Japan bedacht om een actieradius van pakweg 120 kilometer te behalen?

 

Twee keer zoveel power

Eigenlijk is de oplossing niet zo ingewikkeld; ze hebben in plaats van één accu gewoon ruimte gemaakt voor twee accu’s. Daarmee kun je in plaats van 60 kilometer maar liefst 120 kilometer afleggen. Dat is minder dan een scooter op benzine, maar voor normaal gebruik is dit enorm veel. Het is dan ook niet zo vreemd dat deze scooter tot officiële e-scooter van de Amsterdamse ArenA werd gekozen.

 

Naast een e-scooter voor consumenten is een grote actieradius ook erg in trek bij bezorgdiensten zoals in de horeca. E-scooters maken nagenoeg geen geluid, ze stoten geen stinkende uitlaatgassen uit en er worden steeds korte afstanden mee gereden. Met twee accu’s zul je niet heel veel ruimte meer overhouden, dan kun je met een koffer achterop goed uit de voeten.

 

Laten ook zeker de besparing in kosten niet vergeten. Rijden op stroom kost namelijk veel minder dan rijden op benzine. De meerprijs voor een e-scooter kun je zo snel weer terugverdienen. Daarnaast zijn er ook minder onderdelen die stuk kunnen gaan. Hobbyisten vinden het wellicht jammer dat je niet zoveel meer kunt sleutelen, de rest van de bevolking zal deze onderhoudsvriendelijke scooters juist zeer weten te waarderen. Dus we mogen de Trendy R van Nimoto met recht tot beste scooter uitroepen, dat de prijs ook nog eens heel schappelijk is draagt zeker bij aan deze overwinning!

https://www.fastfuriousscooters.nl/blog/beste-escooter-2019-2020